Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων στηρίζει  τον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι χιλιάδες δρομείς το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2022. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του νησιού επιστρέφει μετά από διετή απουσία λόγω της πανδημίας, με τη στήριξη της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ).

Ειδικότερα, η ΕΑΣ θα είναι ο χορηγός της μεγάλης αυτής γιορτής του αθλητισμού στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, η ΕΑΣ στοχεύει στην προστασία και ενδυνάμωση του κοινωνικού συνόλου και την προαγωγή του αθλητισμού και του fair play ως μέσου πρόληψης δυνητικών προβληματικών συμπεριφορών.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (EAΣ) συστάθηκε το 2012 και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019 37(I)/2019. Αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και είναι η αρμόδια εποπτική αρχή για την αδειοδότηση, ρύθμιση και έλεγχο της στοιχηματικής δραστηριότητας εντός της Δημοκρατίας. Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, έχει συντάξει και υλοποιεί Σχέδιο Δράσης για το Ασφαλές Παιχνίδι, με κυριότερο στόχο την προστασία του κοινού και την προαγωγή ασφαλών πρακτικών όσον αφορά την ενασχόληση με το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι. Όραμα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων είναι να καταστεί η Κύπρος ένα δίκαιο, διαφανές και ασφαλές κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της προσοχής της την προστασία και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, η Αρχή στοχεύει στην προστασία και ενδυνάμωση του κοινωνικού συνόλου και στην προαγωγή του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι ως ενός μέσου πρόληψης δυνητικών προβληματικών συμπεριφορών.  

14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

 

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού επανέρχεται δυναμικά με ένα  αγωνιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έξι διαφορετικές διαδρομές, προσαρμοσμένες για όλες τις ηλικίες και επιδόσεις, ενώ φιλοδοξεί  να φιλοξενήσει χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2022.

 

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5ΧΛΜ, δίνοντας την ευκαιρία σε ομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο να δοκιμάσουν τα όριά τους. Την ίδια ημέρα εκατοντάδες παιδιά, όπως σε κάθε διοργάνωση, ανυπομονούν για τη συμμετοχή τους στον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 800 και 1200 μέτρων. Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθούν οι αγωνιστικοί δρόμοι της διοργάνωσης που δοκιμάζουν τις αντοχές των δρομέων και προσελκύουν αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Πέραν του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Δρόμου 42 ΧΛΜ, διεξάγεται ο Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21 ΧΛΜ, ο Petrolina 10ΧΛΜ «Δρόμος Ενέργειας» και ο Medochemie Ατομικός Δρόμος 5ΧΛΜ.

 

Η κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού είναι αξιοσημείωτη, καθώς από το 2018 έχουν στηριχθεί οικονομικά περισσότερες από 40 φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ειδικότερα,  περισσότερες από €60.000 έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.