Το Gatorade γεμίζει ενέργεια τους δρομείς του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού

Το ισοτονικό ποτό Gatorade ενισχύει με ενέργεια τους δρομείς του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού!

Μετά από διετή απουσία λόγω της πανδημίας η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στην Κύπρο επιστρέφει στις 19 και 20 Μαρτίου 2022 και το ισοτονικό ποτό Gatorade θα είναι εκεί ως silver sponsor της διοργάνωσης για να δώσει στους αθλητές την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν επιτυχώς την παρουσία τους στη διαδρομή που θα επιλέξουν. Οι δρομείς θα έχουν στο πλευρό τους τον καλύτερο σύμμαχο για να φέρουν εις πέρας το στόχο τους.

Gatorade

Το ισοτονικό ποτό Gatorade δημιουργήθηκε το 1965 από επιστήμονες σε Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, πλέον διανέμεται σε πάνω από 80 χώρες, μεταξύ αυτών και στην Κύπρο. Το Gatorade παρέχει στους αθλητές τα διαλύματα υδατανθράκων-ηλεκτρολυτών που ενισχύουν την απορρόφηση του νερού κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης και συμβάλλουν στη διατήρηση των επιδόσεων αντοχής κατά τη διάρκεια παρατεταμένων ασκήσεων.

Τα ισοτονικά έχουν 6-8% υδατάνθρακες, περιλαμβανομένης της γλυκόζης, την αγαπημένη πηγή ενέργειας του σώματός μας. Είναι ιδανικά για τις ενεργειακές ανάγκες του μέσου αθλητή, καθώς περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην άμεση ενυδάτωση και αναπλήρωση των υδατανθράκων. Το νάτριο και το κάλιο που διαθέτουν βοηθούν στην ισορροπία των υγρών του σώματος στα κύτταρα και τους ιστούς.

14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

 

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού αναμένει να φιλοξενήσει χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2022. Επιφυλάσσει ένα έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα με 6 διαφορετικές διαδρομές, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και επιδόσεις. 

 

Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5ΧΛΜ που δίνει την ευκαιρία σε ομάδες και εταιρείες από όλη τη Κύπρο να δοκιμάσουν τα όριά τους.  Την ίδια ημέρα εκατοντάδες παιδιά, όπως σε κάθε διοργάνωση, ανυπομονούν για τη συμμετοχή τους στον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1ΧΛΜ. Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι αγωνιστικοί δρόμοι της διοργάνωσης που δοκιμάζουν τις αντοχές των δρομέων και προσελκύουν αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Πέραν του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Δρόμου 42 ΧΛΜ, διεξάγεται ο Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21 ΧΛΜ, ο Petrolina 10ΧΛΜ «Δρόμος Ενέργειας» και ο Medochemie Ατομικός Δρόμος 5ΧΛΜ.

 

Η κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού είναι αξιοσημείωτη, καθώς από το 2018 έχουν στηριχθεί περισσότερες από 40 φιλανθρωπικές οργανώσεις με περισσότερες από 60.000 ευρώ.